2-måneders skrekken


Nå er det knappe to måneder til avreise og jeg begynner å bli greit stressa. Jeg merker jeg sliter litt med å komme inn i Oslo-hverdagen når jeg må bytte båtplass en gang i uka. Nå har jeg endelig fått låne en båtplass i tre uker, og det er den fineste båtplassen jeg har sett i hele mitt liv. Og for første gang på flere uker har jeg følt meg skikkelig hjemme da jeg fikk vasket klær (etter fem uker uten) og brukte båten som klesstativ. Jeg skulle litt ønske at jeg kunne ha alle klærne mine sånn til tørk hele tiden.

Og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med å bo i båten. Jeg får inntrykk av at folk syntes synd på meg og syntes at det er litt stusselig, men jeg er skikkelig lykkelig. Spesielt nå som det er 20 grader og strålende sol. Da fins det ikke et bedre sted å være enn i båt, syntes nå jeg.

Så hva har jeg egentlig gjort siden sist? Ettersom det er tre bil-lass med ting og klær inni denne 32-fots seilbåten er det et evighetsprosjekt å rydde og organisere. Jeg har ikke telling på hvor mange timer jeg har brukt på å rydde og prøve å lage systemer. For ting må ha sin plass når det er så trangt som nå. Konklusjonen er at jeg må bygge flere hyller og jeg har funnet på en genial måte, helt på egenhånd. Coming soon. Jeg har gitt opp prosjektet med vinylduk på toalettet og akerlugaren og har tydd til malerkosten i stedet. Resultatet ble over all forventning, så jeg tror jeg sier meg fornøyd med det. I tillegg har jeg begynt å male stripene på skutesiden i en deilig rødfarge som virkelig gjorde susen. Alle filtre på motoren er byttet og jeg har lært meg hvordan venstre halvdel fungerer. Blir det problemer i andre halvdel må jeg foreløpig ha hjelp.

Så over til det som ikke er blitt gjort:

 • Forsikringer

 • Vaksiner

 • Sikkerhetsline på dekk x2

 • Legge ny glassfiber i cockpit

 • Bytte ut vindu

 • Service på motor

 • Sjekke mast, llanterner osv.

 • Lage hyller i forpigg og salong

 • Varmekilde som ikke trekker strøm

 • Sinkanoder motor x2

 • Male striper på skuteside

 • Dusj på hekken?

 • Montere netting på rekkverk

 • VHF-sertifikat

 • Navn på hekken

 • Nødpeilesender

 • Radar?

 • Forsikring båt - Pantenius?

 • Montere solcellepanel

 • Lage aluminiumstang på hekken til å montere panel

 • Riggsjekk

 • Seilsjekk

 • Bytte enkelte tau som er slitt

 • Redningsflåte -

 • Gå over kjetting til anker -

 • Vindror -

 • Kartplotter + kart

 • Ror-sjekk

 • Grabbag med nødutstyr

 • Gå over septiktank

 • Gå over toalett

 • Wirekutter -

 • Fiskeutstyr

 • Seilebukse

Så kjenner du noen som kan hjelpe meg med noe av det over, ta veldig gjerne kontakt!

Nå gjelder det bare å balansere siste innspurt av bachelorfilmen samtidig som jeg fikser alt som må fikses med båten. Jeg merker veldig godt at det hadde gjort seg med en person ekstra som kunne hjelpe meg med å planlegge alt. Men man får ikke i pose og sekk, og utfordringer er blitt noe av det beste jeg vet.

Litt kosebilder helt til slutt:


0 comments

Recent Posts

See All