Oppussingsoppdatering


Dilemma:

Etter teakdekket ble fjernet avdekket jeg samtidig et stort hull som går rett igjennom til akterlugaren. Tidligere eier har gjort et tappert forsøk med å tette det, uten hell. Dette har ført til at hele dørken i cockpiten nå fungerer som en trampoline og kan ryke når som helst. I tillegg er det disse skruehullene som er ca over alt og lekker vann inn i båten.

Akterlugaren fungerer per dags dato som et lagerrom for seil, puter, klær og alt annet som det ikke er plass til andre steder. Som kjent er det ikke veldig mye lagringsplass i en liten seilbåt og lagringsplassen er nå flyttet til stuen som nå ser slik ut:

Motivasjonen er altså på topp for å få tettet denne lekkasjen så fort som mulig for å få en beboelig båt igjen. Plan: Etter flere diskusjoner i diverse båtbutikker og med min far er planen nå å feste noen bjelker i taket i lugaren (som da blir gulvet i cockpiten) for å forsterke. Deretter skal jeg legge noen lag med glassfiber utenpå bjelkene for at de skal sitte. I cockpiten skal jeg slipe ned dørk og benkeplater for å male over med epoxyprimer blandet med antisklipulver for at det ikke skal være glatt. Dette skal forhåpentligvis dekke skruehullene som nå er tettet med tec7 og forhindre at hele dørken ryker.

Gjennomføring: Det gøyeste med hele prosjektet er at jeg ser sånn ut:

Etter å ha tilbragt ganske mange timer i giftig lukt i verdens minste lugar uten hell med glassfiberen, har jeg gitt opp på ubestemt tid. Av en eller annen grunn ville ikke duken henge fast i taket og det ble glassfiber og epoxy over alt. Nå skal jeg bruke dagene framover på å pusse cockpit og tette skruehullene i stedet.