En hyllest til gutta på Fredrikstad Marina


Jeg har nå tilbragt en og en halv uke i Gressvik på Fredrikstad Marina for å gjøre de siste forberedelsene før den store turen. Disse gutta har noen regler man må forholde seg til: - Hver fredag er det pølsefredag, naturlig nok. Da er det kun én type pølser som gjelder og det er wienerpølser fra Øyvind Karlsen, pølsebrød: den som kommer i papp-emballasje, og lomper fra La-lompa. Sprøstekt løk, ketsjup og sennep, og Cola. - Skal man låne verktøy må man spørre først og levere tilbake i samme stand og på samme plass som det lå. - Får de servert kaffe er det pluss i boka.

Med disse levereglene har jeg gjort alt for å passe inn i guttegjengen: Blitt møkkete under neglene, droppet sminke, dusjet ca annenhver dag, gått i de samme klærne hver dag, brukt vinkelsliper, spist burger til middag og jobbet fra morgen til kveld. Med god hjelp fra gutta har Snuppa blitt en helt ny dame! Eivind og co har reparert roret som hadde knekt av, Morten og Marcel har gått over seilene mine, laget UV-kant på fokken, lazybag og lazyjacks, og så har jeg fått gode råd og veiledning for å pleie kjølen, tettet en lekkasje i en gjennomføring og sparklet og malt cockpiten. I tillegg til dette har Sindre fra Bekkevold Maskin tatt en gjennomgang av motor og propell. Han mente at Snuppa var velutstyrt med en god utgave av verdens beste motor. Og sist, men ikke minst: Jeg har ryddet! Ting begynner å få sin faste plass og båten er beboelig igjen. Nå gjenstår det å montere diverse utstyr og instrumenter så vil jeg tørre å påstå at både Snuppa og jeg er skikkelig klare for å ta verden med storm.

Søker forresten mannskap fra Fredrikstad til Frankrike fra 3. August og over Biscaya. Send meg gjerne en mail!

En stor takk til Eivind, Tormod, Jone, Thomas, Morten, Marcel og Henrik fra undertegnende og Snuppa <3