Endelig i gang!


Jeg har nå vært på tur i litt over en uke og jeg elsker det! Det var veldig rart å kaste loss fra Fredrikstad og vite at jeg ikke skal tilbake. Første etappe gikk til Strömstad hvor jeg møtte Bengt som hjalp meg å fikse vindmåleren som ikke fungerte. Han ble heist opp i masten tre ganger for å få ordnet det. Det gikk til slutt! Det tok bare 6 timer.

Det var en veldig behagelig start på turen med bekjente rundt meg. Andreas, som jeg møtte i Drøbak, var også i Strömstad med en kompis, så det ble flere hyggelige stunder. Strömstad var helt i min gate, så det var kjipt å dra. Tipper det er en følelse jeg kommer til å få flere ganger.

De siste dagene har jeg lagt værfast på en liten øy utenfor Kungshamn, ikke gjort så mye annet enn å vaske båten og henge på nærmeste restaurant. Jeg fikk storfint besøk av mormor og morfar som var på bilferie gjennom Danmark og Sverige. Perfekt timing!

Nå ligger jeg i Varberg og venter på bedre vær. Jeg prøvde å gå ut i dag tidlig, men vinden stod rett i mot og ingen framdrift med motor. I tillegg begynte autopiloten å tulle seg igjen og den ene spilen fra storseilet falt ut. Jeg tror det ligger noe i overtroen om at man ikke skal legge ut på tur på en fredag. Forhåpentligvis stemmer vindmeldingen for kvelden slik at jeg kan ta en nattseilas mot København. Nå vil jeg til Spania!!!

PS: Jeg ser at denne bloggingen ikke er så lettvint som jeg trodde. Følg meg gjerne på Facebook og Instagram