En Yanmar solskinnshistorie


Tusen millioner hjertelig takk til alle som har bidratt med vipps, både små og store beløp! Jeg blir rørt, glad og setter så utrolig stor pris på at kjente og ukjente ønsker å bidra til mitt eventyr.

Etter en uke hjemme tok Kongelig Norsk Seilforening meg inn i varmen, og jeg fikk en veldig givende jobb: Seiltrener for barn. Sammen med en flott gjeng andre trenere hadde vi seilkurs etter skoletid og på kveldstid. Barna ble kjørt ut til Bygdøy i taxi rett fra skolen og fikk tilbringe to timer i optimistjoller. Det å se alle disse barna kose seg så mye i båt og gledesskrikene som fylte havnen da de fikk lov til å kullseile på slutten av dagen var så fint. Første kurset jeg var med på skulle barna seile to og to i jollene og øve på kryss og jibb. I en av båtene var det en jente helt alene, så jeg gikk bort å spurte hvem hun skulle seile med. ”Jeg liker best å seile alene, jeg.” Hun fikk en million stjerner i min bok. Luksusjobb det der altså! Mellom slagene polerte jeg båter og luket ugress. Helt topp!

Etter en uke med jobbing hos KNS og mange bidrag fra dere er motoren halvveis finansiert! Det hadde jeg aldri trodd da jeg ankom verkstedet for to uker siden på gråten og så langt nede. Tusen takk!

Og så: Stående applaus til Yanmar Norge og Nederland som sa ”selvfølgelig skal vi prøve å hjelpe deg med dette!” da jeg tok kontakt. De tilbudte meg en ny motor til en tredjedel av ny pris og har hjulpet meg med dialogen med verkstedet mens jeg har vært i Norge. Det er ikke så lett å snakke om motor på engelsk når man ikke kan terminologien, så det har vært en enorm lettelse og hjelp.

Jeg er nå tilbake hos Snuppa i Amsterdam, ny motor er installert og jeg er overlykkelig. Yanmar Nederland har vært på besøk og vi har tatt båten for en spinn ute i kanalene for å sjekke at alt er ok. Og alt er ok!

I morgen går turen videre mot Belgia. Nå gjelder det bare å komme seg så fort som mulig til Brest for å krysse Biscaya.

AISen min er straks oppe og går, så om noen vil følge meg der er MMSI-nummeret mitt 258226820

Klem fra Oda og Snuppa.


0 comments

Recent Posts

See All