Del 1: En tårevåt start


For english, see below.

I tre dager hadde jeg forberedt både båten og meg selv for det lengste og mest fryktede strekket så langt på turen. Jeg brukte mye tid på å gå igjennom alt som kunne gå galt og lage løsninger slik at det meste var gjennomtenkt på forhånd. Likevel var det autopiloten jeg følte meg mest avhengig av. Den hadde ikke fungert i det hele tatt siden jeg forlot Norge, men de siste dagene hadde den plutselig vært veldig pålitelig igjen. Sitat av meg selv ca en million ganger: ”Fungerer autopiloten kommer dette til å gå veldig fint” 140 liter diesel var bunkret, mat for flere uker, masse vann og nødbagen pakket og klar. Dette var det første og siste værvinduet på noen uker, så avreise måtte være senest tirsdag for å rekke fram til Spania før uværet. Det var meldt helt passe mye vind fra øst og nordøst, så værmeldingen kunne ikke være bedre.