Med kursen mot Europa og kjente farvann


Hele dette prosjektet har vært så viktig for meg. Det har vært viktig å bevise for meg selv at jeg kan få til akkurat det jeg vil og følge drømmene jeg har satt meg.

Allerede de første seks månedene av turen fikk jeg utfordret meg selv mer enn jeg hadde tenkt. Med motorhavari og en tøff tur over Biscaya, sammen med andre utfordringer man har alene i en seilbåt i fremmed farvann, var jeg så sliten når jeg kom til Spania. Jeg er ikke typen som gir opp, og det er jeg veldig glad for. De siste ti månedene har beriket livet mitt, gjort meg lysten på flere eventyr og gitt meg tid til å tenke over omtrent det meste man kan tenke over. Jeg har lært meg selv å kjenne bedre og blitt flinkere til å takle utfordringer på egenhånd.

Saltvannet er jeg på godsiden med og jeg elsker den primitive levemåten: Ingen dusj, ikke ferskvann, verdens dårligste kjøleboks som fungerer når den vil, liten plass, vaske trusene for hånd i bøtten som lukter både fisk og diesel.

Og så har jeg hatt gleden av å møte Andreas. Gutten som aldri hadde seilt før, som bare skulle være med tre uker i Marokko, og endte opp med å seile rundt halve jorden sammen med meg.

Nå føles det riktig å utsette Australia-drømmen en stund til. Stillehavet føles for stort for meg akkurat nå, og det er ikke noe poeng i å gjøre noe jeg ikke virkelig har lyst til.

Så får jeg dra hjem og jobbe, og spare til nye drømmer, som å studere i København, lære fransk i Frankrike og seile i middelhavet. Og så vil jeg seile alene over Biscaya en gang til, og forhåpentligvis da ta med meg gode minner .

Nå savner jeg å drikke iskald ekstra lett melk, gå med bukse og se på Nytt på Nytt om fredagene. Og så savner jeg selvsagt venner og familie.

Jeg setter umåtelig stor pris på alle gode ord og støtten jeg har fått fra alle dere. Satellitt trackeren har jeg valgt å fortsette å sende til jeg kommer hjem igjen til Norge.

Så håper jeg dere fremdeles ønsker å følge meg på veien over det store Nordatlanterhavet og trygt hjem.

Og om noen vet om en jobb innenfor film, kommunikasjon eller båt, så send meg veldig gjerne en melding!

Stor klem fra Oda og Snuppa (dream team)


0 comments

Recent Posts

See All