Next Level Sailing

Da jeg fikk girboksen tilbake fra verkstedet i Baiona og alt skulle være i orden, viste det seg at alt var absolutt ikke i orden. Det var mer til saken enn bare en ødelagt clutch, nemlig at propellen også hadde sagt takk for seg. Jeg kunne få tilsendt ny propell fra Frankrike til Baiona uken etter, men værvinduet var nå, Simão var der nå - Ikke neste uke.

Vi gikk mye frem og tilbake. "Nja på grunn av Corona, så kan det jo ta lengre tid. Forhåpentligvis mandag, MAKS i slutten av neste uke, men vi kan ikke love noe." Jeg har etter hvert litt erfaring med Spania og vet at "Maks i slutten av neste uke" fort kan bety om to uker. Alternativet om å krysse Biscaya uten motorkraft kom opp. Simão og jeg så på hverandre og gliste. Begge keen på en utfordring og noe skikkelig eventyr. Etter noen telefoner til Frankrike fikk jeg organisert kran og ny propell i Brest. De kjente godt til båten og kunne fikse alt uten problemer på et par dager. Simão og jeg gikk over riggen en tredje gang og lagde en plan på sikkerhetstiltak som skulle minimere risikoen for eventyret: Redningsflåten klar akterut, sikker