Takk for nå, Algarve

8. mai, dagen seileforbudet i Portugal ble opphevet. Det tok noen dager før bryggesyken var kurert, lørdag 16. mai kastet jeg loss og skulle ut på havet. Jeg kunne ikke komme meg fort nok av gårde. Destinasjon? Hvor som helst!

Jeg fikk invitasjon til bursdagsfest, et sted lenger vest på Algarvekysten. Jeg heiste seilene og satte kursen. Jeg vet ikke om jeg klarer å ordlegge følelsene jeg hadde i kroppen. Det var første seilas på ti uker. Kroppen bruste over av lykke.

Noen timer senere kunne jeg kaste anker utenfor festens lokalisasjon. Bursdagsfesten fant sted nederst på svaberget ved en liten bygd utenfor Lagos. Det var mitt første møte med andre mennesker enn naboene på bryggen. Det var en fryd å se så mange folk på en gang. På grillen lå det blekksprut som var fisket bare et par timer tidligere, omgivelsene var fantastiske.